Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Två barn och en fyrhjuling – i trafiken

Kommentering avstängd

Jag har just bevittnat dumhet. Ren jävla dumhet.

Att dagens föräldrar i många avseenden är oansvariga har jag sett mängder med bevis på. Jag menar, vem har inte sett hur de placerar sina barn i knät samtidigt som de själva kör bil? Om ni inte har sett det så kan jag meddela att det förekommer. Jag har sett det med egna ögon. Jag nuddade exempelvis vid ämnet i inlägget: ”Respektera 30 km/tim som hastighetsbegränsning!”

Men nu kan jag ha sett något snäppet dummare.

Grannen har tydligen investerat i en liten fyrhjuling. Den är inte stor, men jag kan garantera att den går ordentligt fort. Vem som ska leka med denna fyrhjuling? Grannens två barn givetvis. De är tre respektive sex år gamla. Tycker ni att det låter dumt ? Lugn, det blir värre. De kör inte denna på något avlägset område utan biltrafik. Nej då, på en vanlig hederlig gata. Visserligen inte någon med hög hastighetsbegränsning, men ändå. Lägg därtill att barnen själva, utan uppsikt kör runt med detta motordrivna fordon tillsammans – ibland med minstingen längst fram, hållandes i styret. Ja, jag kan ju säga såhär … det såg inte direkt stabilt ut. Dessa småglin har ju, av förklarliga skäl, för tusan inget trafikvett än! Hur skulle de hantera en situation där en bil kom farandes? Det skulle bli katastrof!

facepalm barn

Jag kan inte för mitt liv begripa hur man som förälder tänker när man släpper iväg sina ungar på det här sättet! Jag hade inte sagt någonting om de höll sig på avstånd från biltrafik, med ordentlig skyddsutrustning och under uppsikt. Men va fan, på egen hand där det faktiskt förekommer riktig trafik?! Är ni inte riktigt kloka människor? Och grejen är den här, det är inte bilföraren Louise som de ska akta sig för, för hon är tämligen försiktig, utan det är andra föräldrar. För är det någonting som jag har märkt, så är det att föräldrar i 30-årsåldern är de som sämst respekterar 30 km/tim som hastighetsbegränsning.

Idioti. Det är ordet för dagen.

Comments are closed.