Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Till vildingarnas land

Kommentering avstängd

Igår skrev media om att barnboksförfattaren och illustratören, Maurice Sendak, avlidit i sviterna av en stroke. Han var mannen bakom en av de riktigt stora barnboksklassikerna – nämligen Till vildingarnas land. Jag har själv läst den ett antal gånger, och tycker mycket om den. Även i vuxen ålder. För er som inte har läst den, eller som har småbarn hemma … läs den.

Det har även kommit ut en filmatisering. Den har jag emellertid inte sett.

Så här skriver Adlibris om boken:

Bilderboken ”Till vildingarnas land” är en fantasieggande pärla som spänner över ett brett känsloregister. Den väckte stor uppståndelse när den först gavs ut. Sendaks fascinerande, suggestiva bilder växer över uppslagen – en fest för ögat.

En kväll busar Max så vilt i sin vargkostym att han får gå till sitt rum. Men han låter sig inte kuvas utan morrar tillbaka åt sin mamma. Inne på sitt rum skapar han en fantasivärld och seglar till vildingarnas land. Där blir han kung efter att först ha tämjt varelserna med sin magiska blick. Men efter ett tag tröttnar Max på vildingarnas beteende och längtar hem till tryggheten – till någon som tycker om honom.

Comments are closed.