Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

”Min bebis är en supermodell”

Kommentering avstängd

Ibland har man tur. Igår kväll när jag satte på min TV lyckades jag nämligen av en ren slump zappa in en intressant dokumentär på SVT. För håll med mig, ”Min bebis är en supermodell”, låter allt annat än ointressant?

Så här lyder SVTs programinformation:

Alla föräldrar tycker att de egna barnen är gulliga. Men vissa tycker att barnen är så söta att de borde vara fotomodeller. Filmen följer ett antal föräldrar som tycker att deras barn ska visas upp inför hela världen. En film om barnmodellbranschen samt föräldrarna och barnen som vill bli en del av den.


Personligen tyckte jag att det var en intressant dokumentär. Jag ser heller egentligen inget fel i att vilja se sin egen bebis på omslaget på en föräldrartidning eller liknande. Det brukar ju vara otroligt fina bilder, och det är klart att man vill visa upp sin guldklimp för omvärlden. Så länge föräldrarna inte gör det av någon annan anledning än det, och möjligen för lite sparpengar till knatten tycker jag att det är okej. Tyvärr fick jag inte det intrycket av alla deltagare i ”Min bebis är en supermodell” …

Del 1:

Del 2:

Del 3:

Del 4:

Ja, vad säger ni? Personligen hade svårt för Esther (Hadleys mamma) och trillingarnas pappa. Vad gäller Esther fick jag känslan av att hon försökte leva sina egna gamla drömmar om att bli fotomodell genom sin bebis, vilket jag fann lite läskigt. Angående trillingarnas pappa, som var arbetslös, kändes det nästan som om han hoppades att hans unika enäggstrillingar skulle dra in storkovan till familjekassan. Han kanske skulle fokusera på att söka ett eget jobb istället? Det är väl ändå inte småbarnen som ska stå för försörjningen?

Ja, det var några av tankarna som jag fick när jag tittade på denna dokumentär. Vad är era reflektioner kring filmen och branschen rent allmänt?

Bild: photostock @ freedigitalphotos.net

Comments are closed.