Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Mer i frågan om åttaåringen …

2

Med anledning av gårdagens inlägg om den åttaåriga pojken som blivit petad från sitt hockeylag följer här dels ett utdrag ur en uppföljande artikel i dagens Gefle Dagblad, samt delar av ett insändarsvar från en ungdomsledare i Valbo HC.

Följande utdrag kommer från denna artikel.

Insändaren väckte starka känslor bland GD:s läsare och många var kritiska. Signaturen En Hockeymamma skrev ”Jag har aldrig hört något så vidrigt!”

GD begav sig ut till Valbo ishall när klubbens U10-lag tränade i går eftermiddag.

Bland föräldrarna fanns ­Gefle IF:s förstemålvakt Mattias Hugosson som tittade på när sonen Lukas skrinnade på isen. Blotta tanken på att peta en åttaåring gjorde honom bestört.

– Att toppa i den åldern? Det tycker jag låter bedrövligt. I den åldern ska man hålla på för att det är roligt och känna gemenskapen i att tillhöra en grupp, säger Mattias Hugosson.

Att plocka ut laget baserat på spelarnas kvalitet är lika främmande för lagledaren Joakim Carlsson.

SP003733

Följande utdrag kommer från detta insändarsvar.

Mitt förslag är att du läser vad som står i föreningens policy och ser hur detta agerande stämmer överens med vad din som blvit utsatt för. Det är nämligen så här, ingen ledare bör eller får agera utanför föreningens uppsatta ramar och policys. Gör inte ledaren det så är det upp till föreningen (styrelse och medlemmar) att rätta till det felaktiga beteendet eller byta ut ledaren!

I den förening jag är verksam finns det mycket tydliga ramar och policys som det är upp till oss ledare att förhålla sig till. Här är några exempel på det.

Det dröjer ända upp till U 14 (13 år) innan en tränare har rätt att i ett slutskede av matchen toppa sitt lag. I yngre åldrar skall alla spela lika. Krav på träningsnärvaro gäller för spel från U13. Nybörjare från åldrar kring cirka tio år och som kommer utifrån kan bli hänvisade att börja med de yngre för att komma ikapp med grunderna.

Slutligen hoppas jag att ni kan få stöd i er förening så din son kan känna att han vill fortsätta med att spela hockey!


Uppdaterad 5/10-12:

Läs också denna artikel! Klubbens syn på saken.

  • http://eevelinaslife.devote.se Evelina

    Fin blogg! :)

    • http://framtidafriskusar.se Louise

      Tack så mycket! Förhoppningsvis ska det bli fart på den snart igen :-)