Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Mer grönsaker i maten

Kommentering avstängd

Då var det dags för nya tips på hur du får barn, och andra kräsna och tveksamma matgäster att konsumera mer grönsaker. Den här gången tänkte jag emellertid ta hjälp av en video som jag nyligen hittade. Grundkonceptet är delvis detsamma som förr, det vill säga att grönsakerna blandas ner i olika maträtter. I det här fallet är dock olika grönsakspuréer vårt gyllene hjälpmedel – ganska smidigt vad det verkar. Jag har själv inte provat det här, och videon som följer är inte direkt någon steg-för-steg instruktion. Se den mer som inspiration i din matlagning, och anpassa efter behov.

Jag vet att vissa anser att det är fel att blanda ner grönsaker i maten utan barnens vetskap. Jag delar inte den uppfattningen. Däremot tycker jag att det är viktigt att även försöka introducera frukt och grönsaker på ett mer traditionellt sätt, då problemet annars kvarstår. Vad tycker ni, är det rätt eller fel att ”lura” barnen?

Bild: Simon Howden @ freedigitalphotos.net

Comments are closed.