Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Mellanmjölken fyller 30 år!

Kommentering avstängd

Jag älskar mjölk! Jag dricker mjölk till nästan allt – och allra helst ska det givetvis vara mellanmjölk!

Landet Lagom, landet Mittemellan, landet Mellanmjölk. I Sverige kan få produkter stoltsera med att fånga den svenska folksjälen lika bra som just mellanmjölken. Hatten av – för nu fyller den 30 år!

Med ovanstående ord inleds denna artikel. Och jag kan bara instämma i hyllningarna till min älskade mellanmjölk. Mjölk innehåller väldigt mycket bra. Exempelvis innehåller den 18 av de 22 näringsämnen som vi alla rekommenderas att inta varje dag. Bara det är således en anledning att älska mjölken.

Kortfattat skriver svenskmjölk.se så här om barn och ungas behov av mjölk:

För barn och ungdomar som växer, utvecklas och ska orka med långa och krävande dagar i förskolan och skolan är mjölk och mjölkprodukter viktiga livsmedel. De är ofta nödvändiga för att barnen ska få den näring och energi de behöver. För många är det till och med viktigt att det ingår mjölk/mjölkprodukter till varje måltid under dagen för att näringsinnehållet ska bli tillräckligt.

När det gäller just svenskmjölk.se så finns där otroligt mycket bra material angående mjölk och närrelaterande ämnen. Är ni således intresserade av ämnet av någon anledning, ta en titt på deras hemsida. Följande PDF-filer fann i alla fall jag intressanta:

Men, hur står det egentligen till med Sveriges mjölkproduktion?

Glöm dock inte att nästan all ovanstående information kommer från svenskmjölk.se. Det vill säga, de är part i målet.

Comments are closed.