Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Kladdkaka med fruktberg – recept från Tasteline.com

Kommentering avstängd

Nu ni! Håll i hatten, för nu ska jag bjuda på ett inlägg som ni knappast hade förväntat er av mig. Eller ja, helt osannolikt är det kanske inte – för jag är ju inte riktigt som alla andra … men ändå.

Igår kväll när jag gjorde min dagliga internet-runda på kvällskvisten såg jag en bild på den mest underbara och färgsprakande kladdkakan jag någonsin sett.

Bild: Katja Kristoferson

Då tänkte jag i mitt stilla sinne att denna skulle göra sig perfekt till det berömda, och numera ökända, fredagsmyset! Men som jag sagt tidigare, man får äta av allt – i måttliga mängder. Och herregud, den innehåller faktiskt massor med frukt. Så det så. Den kanske dock inte lämpar sig att äta stup i kvarten, så undvik det. Annars finns det risk att hälsogalningarna kommer och jagar mig …

Detta är skapelsen jag blev förälskad i igår.

Receptet är gjort av Linnea Seidel, och kommer från Tasteline.com

Till 8-10 bitar:

Ingredienser

2 dl socker
3 st ägg
2 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
4 msk kakao
75 g smör (smält)
50 g vit choklad
Frukt – ex. jordgubbar, vindruvor, körsbär, kiwi

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa socker och ägg poröst, sikta i de torra ingredienserna och rör
försiktigt i det smälta smöret.

Smörj och bröa en springform och häll i smeten.

Grädda i ca 20 minuter.

Dekorera den avsvalnade kakan med frukten och hyvla sist över lite
vit choklad.

Om detta är en höjdare, ge som vanligt beröm till den som skrivit receptet! I detta fall Linnea.

Comments are closed.