Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Käpprätt åt skogen!

2

Man slutar aldrig att förvånas. Det är år 2011, och det finns fortfarande människor som anser barnaga vara ett bra komplement i uppfostringen av barn. Det i sig är kanske inte så uppseendeväckande eller förvånande, men det faktum att amerikanska böcker som uppmuntrar till den här sortens misshandel nu säljs i svenska nätbokhandlar är det. I Sverige har nämligen barnaga varit förbjudet i flera decennier.

Bild: Stuart Miles @ freedigitalphotos.net

AdLibris, Bokus, CDON.com – hur i hela friden tänkte ni?

Enligt författarna, Tedd och Margy Tripp, främjas tydligen en atmosfär av närhet och öppenhet mellan förälder och barn genom denna behandling. Att slå sitt barn är således synonymt med att älska det?! Ett speciellt bra redskap i sammanhanget tycks käppen vara, då den driver ut galenskap och istället ersätter den med visdom. Ja herregud, maken till ologiskt resonemang får man leta efter – då barnaga garanterat ger men för livet.

Att barn kan behöva en förhållandevis strikt uppfostran med regler och ramar är en sak, men hur kan misshandel av ett försvarslöst litet barn anses vara okej? Misshandel av vuxna, som i alla fall kan försvara sig någorlunda, leder ju till fängelse. Och hur kan man som författare vara så feg att man gömmer sig bakom sin religion när man säger det? Nej, jag förstår bara inte.

Kan man inte uppfostra barn utan att ta till våld ska man heller inte skaffa några.

Nej, ta bort dessa böcker ur ert sortiment!

  • Jensa

    I Sverige är det lagligt med stympning utav gossebarn, så då känns en bok om barnagning som en lätt smekning.

    • Louise

      Kan tyckas ja, men det gör inte (böcker om) barnaga mer acceptabelt enligt mig.