Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Julkalender – lucka 4

Kommentering avstängd

Jaha, december månad tickar på i en väldans fart. Det är alltså dags för lucka nummer fyra i denna lilla julkalender. Hittills tror jag aldrig att jag har haft några barnvisor uppe på sidan, eller? Nej, jag tror inte det. Jag tycker därför att detta är ett bra tillfälle att dela med mig av en barnvisa som jag själv tycker är gullig och rolig. Det är en barnvisa som min mamma tipsade mig om för ett tag sedan … den har förmodligen alltså ganska många år på nacken. De allra minsta kanske inte riktigt förstår alla ord och så … men ja, ge den en chans!

Text:

Nu ska jag berätta om
en liten mask,
om en liten mask
som hette Max.
Lilla masken Max
han var rosig, rund och rask,
ja, han var en riktig lurifax.
När han hade tråkigt
tänkte han kavat:
Att jag tar och delar mig,
och får jag en lekkamrat.

Så han tog och snörde av
sin lilla rump´,
hela dagen lekte masken Max
med sin stump.
Långa gångar grävde
masken hit och dit,
lekte kurragömma
med sin ända.

– Och sen en dag,
så försvinner den där ändan – nånstans.
Och han irrar runt och letar
alla gångar kring,
men hur än han letade
så finde han ingenting.

(- Och då blir väldigt ledsen och det.
Fast sen gick det en lång tid,
som det gör när det går tid och det.
Och så var inge ledsen mera.)

En dag blev han bjuden,
på en maskerad,
i en liten maska blev han kär.
– Sköna mask! Så sa han, men hon svara´tvärt´
– Känner inte du igen,
din egen lilla stjärt?

Comments are closed.