Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Julkalender – lucka 16

Jag tittade igår på SVT:s konsumentprogram Plus och fick en smärre chock. De hade nämligen gjort en undersökning angående vad dagens 10-åringar önskar sig i julklapp. Det var datorer, hundar, Iphones … ja, allt mellan himmel och jord. Med en gemensam nämnare – det var förbannat dyra saker. Jag har för avsikt att skriva ett separat inlägg om det lite senare, men det fick mig bara att tänka på årets upplaga av Musikhjälpen som just nu går av stapeln (till söndag).

Om du inte är bekant med Musikhjälpen så är det ett årligt återkommande välgörenhetsprojekt där P3 sänder radio/(TV) dygnet runt i ett antal dagar från en glasbur någonstans i Sverige. I år befinner sig denna glasbur på Gustaf Adols torg i Göteborg. Genom önskelåtar och budgivningar på olika föremål samlas pengar in till ett välgörande ändamål. I år är ändamålet att ge fler flickor möjligheten att gå i skolan. Och även om ett bidrag till Musikhjälpen inte fungerar som någon vidare julklapp till en 10-åring tycker jag att det är värt att tänka på att  så lite som 50 kronor kan göra en enorm skillnad för någon av dessa flickor.

Ja, jag vet inte exakt vad jag vill ha sagt med det här. Jag tycker bara att denna prylhysteri som idag tycks råda är lätt skrämmande. Jag förstår att man vill vara sina barn till lags, men någon måtta får det väl ändå vara? Kanske kan du offra en 50-lapp av ditt barns julklapp för att förse någon annan med skolböcker i en månad eller så?

Spenderar du mer än du egentligen har råd med på julklappar till dina barn?

Se resultat

Loading ... Loading ...

Så jag antar att dagens lucka bestod av några, i mitt tycke, visa ord … inte jättespännande kanske.

 • http://www.oliviasphotolife.blogg.se OLIVIASPHOTOLIFE-JULKALENDER I BLOGGEN

  Musikhjäpen ftw.

  • Louise

   Verkligen!
   Jag kikade på din sida, jättefina fotografier!