Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Jamie Oliver’s Food Revolution – del 5

Kommentering avstängd

Jag är som ni vet utbildad inom hälsa, och jag försöker med denna sida att marknadsföra ett hälsosamt leverne – framförallt bland barn och unga. För att det budskapet ska nå ut behövs förnuftiga vuxna människor. Det betyder emellertid inte att jag själv inte fuskar med exempelvis matlagningen emellanåt. Jag har heller inget problem med att erkänna det. Är det något som stör mig så är det så kallade hälsoexperter som framstår som extremt exemplariska förebilder. För det första tror jag inte fullt ut på det, och för det andra tror jag ibland att det får motsatt effekt.

I grunden behöver barn och unga dock lära sig bra vanor, lära sig att tycka om riktig mat. Att då skolor i mångt och mycket serverar halvfabrikat med x antal tillsatser är oacceptabelt. Visst det är billigare, och ja det tar mindre tid – på kort sikt. Men hur många är fördelarna på lång sikt? Inte särskilt många. Nu har vi väl det förhållandevis bra i Sverige, men saker och ting kan alltid förbättras. Vi vill definitivt inte hamna i samma situation som USA …

Del 1:

Del 2:

Del 3:

Del 4:

 

Comments are closed.