Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Information

Hej, roligt att du har hittat hit!

Jag som ligger bakom FramtidaFriskusar.se heter Louise Larsson och är en glad och sportintresserad tjej. Jag gick naturvetenskapligt program på gymnasiet och har därefter utbildat mig till hälsopedagog (fil.mag. i pedagogik enligt det gamla systemet), kompletterat med bland annat hälsoprofilsbedömning. Allt vid Högskolan i Gävle. I tillägg till den hälsopedagogiska utbildningen har jag dessutom läst kurser inriktade mot barns hälsa och utveckling, däribland utomhuspedagogik, motorik, lek och lärande, då barn och ungdomar är målgruppen som intresserar mig mest. Jag roar mig även med att försöka skriva barnboksmanus emellanåt.

Jag har utöver min utbildning också viss praktisk erfarenhet av att arbeta med barn. Jag arbetade nämligen under en längre period ideellt på en förskola med Friluftsfrämjandets i ur och skur-inriktning. Jag tror också att det var i samband med det som jag insåg att barn och ungdomars hälsa och utveckling ligger mig varmast om hjärtat. Sedan en tid tillbaka hittar du mig även i expertpanelen/som skribent på Ungdomar.se och BarnsHälsa.se. Men jag är alltid öppen för fler förslag/uppdrag.

Barn och ungdomar är härliga och spontana små varelser, något vi alla måste bli bättre att ta tillvara på, så att de kan utvecklas och nå sin fulla potential och hälsa. Det gynnar oss alla i slutändan.

FramtidiaFriskusar.se är sidan där barn och ungdomars hälsa och utveckling står i fokus. Det är ett område som jag själv brinner för, men som jag personligen tycker får alltför lite uppmärksamhet för att vara ett så pass viktigt ämne. Min känsla är även att många av dagens barn och ungdomar inte får möjligheten att nå sin fulla potential och hälsa av olika anledningar. Utifrån ovanstående har jag därför beslutat mig för bidra med det lilla, genom att starta den här sidan. Jag har här för avsikt att diskutera, analysera och tycka till kring relaterande ämnen – alltifrån barns olika behov till beundransvärda initiativ. Ni är mer än välkomna att delta i diskussionen och komma med förslag på ämnen att ta upp.

Sidan har ingen specifik målgrupp, utan jag kommer att ta upp ämnen som berör såväl föräldrar, lärare och politiker med mera. Sidan har emellertid ett syfte och det är att inspirera, informera och aktualisera det som rör barn och ungdomars hälsa och utveckling. Dagens barn och ungdomar är vår framtid – det får vi aldrig glömma. Mitt mål med sidan är därför att bidra till en ökad kunskap, inspiration och förmåga till förbättring, till förmån för dagens och morgondagens barn och ungdomar.