Information

HEJ & VÄLKOMMEN TILL FRAMTIDA FRISKUSAR

Framtida Friskusar är bloggen där jag, Louise Larsson, skriver om frågor relaterade till barn och ungdomars hälsa/välmående, utveckling och lärande. Ett område som jag känner starkt för och som jag anser uppmärksammas för lite. Med anledning av det här startade jag, i juni 2011, Framtida Friskusar. En blogg vars syfte är att inspirera, informera och aktualisera det som rör barn och ungdomar. Mitt mål är således att, om än i liten utsträckning, bidra med förbättring till förmån för dagens och morgondagens barn och ungdomar – allas vår framtid. Men, som en femårig flicka en gång ska ha sagt till sin förskollärare: ”Vad har du egentligen för kompetens att ta hand om mig?” Jag har visserligen inga planer på att ”ta hand om” eller att undervisa Dig, men nedan följer likväl en presentation av vem jag är, samt vilka i sammanhanget relevanta utbildningar och erfarenheter jag bär på.

  • Jag är glad, snäll och försiktig. Men, jag ilsknar till vid syn på orättvisor och respektlöshet.
  • Jag är inte motsvarigheten till ”klassens clown”, men också jag får emellanåt till ett skämt som uppskattas av omgivningen. Även en blind höna hittar ju ett korn ibland. För övrigt är ironi och ordvitsar min sorts humor.
  • Jag är ambitiös och noggrann till max, men saknar ibland nödvändigt tålamod. Jag vill gärna vara bra på allt utan att träna; det går minst sagt knackigt …
  • Jag är social och trevlig. Men, mitt ordförråd gör sig ändå bättre i skrift – utan mitt Gävlemål närvarande. En av få saker som jag, utan att bli rosig om kinderna, vågar påstå är nämligen att jag är lite av en fena på att skriva. Jag lever därför i tron att jag i framtiden ska skriva barnböcker.
  • Apropå ett av bloggens teman, hälsa, så är jag ohälsosamt sportintresserad. Ishockey, motorsport, tennis, skidor på längden och tvären, amerikansk fotboll, kärringkånk etc. intresserar mig. Nej, jag skojar bara … men, bara angående det sistnämnda.

MINA FEM ÖMMA(?) PUNKTER

UTBILDNING OCH ERFARENHET

Vad gäller utbildning så gick jag naturvetenskapligt program på gymnasiet. Därefter utbildade jag mig till hälsopedagog (fil. mag. i pedagogik enligt det gamla systemet) vid Högskolan i Gävle, kompletterat med bland annat hälsoprofilbedömning.  I tillägg till min hälsopedagogiska utbildning läste jag sedan, av eget intresse, kurser med inriktning mot barns hälsa, utveckling och lärande; inklusive barnlitteratur.
Utöver min utbildning, vilken jag återkommer till, har jag också praktisk erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Redan under en praktikperiod i min hälsopedagogiska utbildning arbetade jag ideellt på en I Ur och Skur-förskola. Sedan dess har jag även arbetat ideellt för Ungdomar.se och BarnsHälsa.se; där ingick jag i deras respektive expertpaneler, samt skrev artiklar. Jag har även, under en längre tid, vikarierat i förskoleverksamhet.
Ovan nämnda utbildningar och erfarenheter tyder på ett intresse för barn och ungdomar, eller hur? Med det sagt så är jag tillbaka i skolbänken för att utbilda mig till förskollärare. En resa som snart är slutförd då jag för närvarande skriver mitt examensarbete i didaktik. Lagom till julen 2017 är jag därför öppen för förslag på vad jag ska ägna min tid åt härnäst.