Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Idag vid järnvägsövergången …

Kommentering avstängd

Jag har för höga tankar om människan. Det måste vara så. Det finns ingen annan förklaring. Graden av dumhet som existerar är ibland verkligen förbluffande.

Idag när jag var ute och åkte bil gick bommarna vid en järnvägsövergång ner. Sedan gick de (halvt) upp … och ner igen. Allt inom loppet av cirka 15 sekunder. Däremellan hann ett antal stressade bilister och gående/cyklister passera järnvägsövergången – trots att de inte fått vitt ljus. Men hur som helst, de kom i varje fall över på ett eller annat sätt. Utom en pappa på cykel med två småbarn – en i barnstol och en på trehjuling. De blev kvar mellan bommarna. Varför de inte bara kröp under innan tåget kom? Ja, det kan man verkligen fråga sig. Det var inte direkt superkrångligt. Nej, istället stod de kvar innanför bommarna när tåget passerade! Är karlskloken inte riktigt klok? Jag satt mest bara med munnen öppen och gapade …

Allt jag kunde tänka på var hur dum hela situation var. Hur extremt oansvarigt jag tyckte pappan betedde sig. Och framför allt, vad hade hänt om inte flickan på trehjulingen var på lydigt humör dagen till ära? Och varför gick han överhuvudtaget över innan det var fritt fram liksom?

Nej, usch. Skärpning för guds skull! Dumstrut på.

Comments are closed.