Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

I, Robot

Kommentering avstängd

Ofta kan jag irritera mig på teknikens utveckling, då den på många sätt eliminerar komponenter som gynnar hälsan. Jag tänker exempelvis på alla maskiner som numera gör människor onödiga inom många arbetsområden och sådana som tar bort den fysiska aspekten i allmänhet. Men, många gånger medför också denna utveckling positiva resultat.

robot
Bildkälla

Igår läste jag om hur den tekniska utvecklingen faktiskt gynnar vissa individer lite extra. I detta fall handlade det om sjuårige Devon, som är så extremt allergisk att han inte kan gå i skolan på grund av denna allergi. Sedan en tid tillbaka använder sig dock Devon av en en robot, vilken han styr hemifrån. På så sätt kan han numera alltså gå i skolan tillsammans med sina kompisar – om än på ett lite annorlunda sätt. Han kan kommunicera och se allting via denna maskin. Fantastiskt, eller vad säger ni?

Så visst ställer den tekniska utvecklingen till med många mindre bra saker för hälsan. Men, den skapar också, för vissa individer, möjligheter som annars skulle vara omöjliga att uppnå. Personligen undrar jag bara hur en individ, likt Devon, lever sitt liv. Kan han överhuvudtaget gå utanför dörren? Jag menar, kan han inte gå till skolan så bör han ju även ha problem att vistas bland människor på andra ställen. Vad blir det för typ av liv?

Någon som har liknande erfarenheter? Vad innebär det att vara extremt allergisk? Hur påverkar det livskvaliteten?

Sedan kan jag inte låta bli att delge er den bild jag direkt fick i huvudet efter att ha läst artikeln från Aftonbladet. Se det som en kul grej, inget annat. Låt mig presentera min absoluta favoritkaraktär på TV, Sheldon Cooper:

Comments are closed.