Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Högläsning av: Till vildingarnas land

Kommentering avstängd

I fredags hände något lustigt. Jag var hos frisören och ”snyggade” till mig inför sommaren. Och som sig bör småpratade jag och frisör Anna om allt mellan himmel och jord … precis som vanligt. Vi kom så småningom in på barnböcker. Hon nämnde då att hon tycker det är svårt att hitta bra bilderböcker, förutom Alfons Åberg, som hon och hennes barn gillar. Utan någon längre betänketid nämnde jag därför klassikern Till vildingarnas land. När jag sedan kom hem slog jag på radion. P4 var inrattat av någon anledning, och barnradion, hade tagit sin början.

Plötsligt fångades min uppmärksamhet då mansrösten på radion sa:

Och han seglade iväg genom nätter och dagar …

Allt jag kunde tänka på var hur bekanta orden lät. Efter en stund fick jag den bekräftelse som jag väntade på. Det var högläsning av Maurice Sendaks Till vildingarnas land, och huvudpersonen Max var ute med sin båt.

För intresserade, lyssna här!

Intresserad av boken? Läs gärna mitt tidigare inlägg  om den här!

 

Comments are closed.