Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Fruktiga namn går hem i Sverige

Kommentering avstängd

Med risk för att jag inte riktigt håller mig till sidans tema så känner jag mig tvungen att kommentera denna artikel. Den har någon vecka på nacken nu, men jag kan ändå inte låta bli.

Jag har själv inga egna barn, men nog händer det att jag ibland funderar på eventuella namn för framtiden.

Bild: lobster20 @ freedigitalphotos.net

Bland mina favoritnamn för flickor återfinns exempelvis Felicia, Aria, Maja och Elvira. Och bland pojknamn gillar jag bland annat Albin, Liam och Adrian. Ni får givetvis tycka vad ni vill om dessa namn … men de är i alla fall förhållandevis ”normala”. Det värsta jag vet är nämligen konstiga och obegripliga namn bara för sakens skull. Visst, de allra vanligaste namnen skulle jag också vilja undvika. Men, jag skulle aldrig någonsin få för mig att döpa ett barn efter en frukt eller något annat galet! Det fungerar många gånger i det engelska språket, men inte på svenska. I alla fall inte om du frågar mig. Jag menar, inte sjutton skulle jag vilja heta Lime, Nypon eller Banan. Skulle du?

Nej, ibland tycker jag att vi vuxna drar det här med unika namn lite väl långt. Men ja, alla tycker olika. Jag är dock som ni förstår ingen älskare av knepiga namn. Vilken är din inställning till det här?

Skulle du själv vilja ha ett "fruktigt" tilltalsnamn?

Se resultat

Loading ... Loading ...

Comments are closed.