Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Frejas upprättelse – Folksam backar

Kommentering avstängd

Folksam, Folksam, Folksam…tillåt mig att skratta.

Bild: nixxphotography @ freedigitalphotos.net

Efter en smärre folkstorm har Folksam nu backat. Med svansen mellan benen har försäkringsbolaget nu erkänt att de var fel ute angående Frejas påstådda övervikt. Det i sig är positivt, rätt ska vara rätt. Vad som däremot är både sorgligt och oroväckande är att det krävdes ett stort uppslag i en kvällstidning, och x antal upprörda läsare, för att någonting skulle hända. Är det verkligen rimligt att att kunderna ska behöva lämna ut sig i massmedia för att få något gehör?

Bild: graur razvan ionut @ freedigitalphotos.net

Till Aftonbladet säger Folksams produkdirektör Daniel Eriksson att Folksam uppenbarligen handlat fel. Han menar också att om de hade sett bilder på Freja hade försäkringsbolaget förmodligen insett det tidigare. Nähä, det menar du inte? Fast å andra sidan, med tanke på hur snabbt ni stämplade lilla Freja som kraftigt överviktig, baserat ett ifrågasatt mått (BMI) – tillåt mig att tvivla. Min uppfattning är nämligen att denna plötsliga kovändning/pudel enbart är ett försök att undvika alltför mycket negativ publicitet. All publicitet är inte bra publicitet? Tänka sig.

Nu menar Eriksson också att en förändring är att förvänta sig: ”Systemet har fallerat. Jag skulle kunna tänka mig att vi tar bort BMI-gränsen när det gäller barn.” Vilka åtgärder som bör göras tänker jag inte spekulera i, men Folksam som försäkringsbolag bör rannsaka sig själva – det är ett som är säkert.

Comments are closed.