Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

För en bättre tandhälsa

Kommentering avstängd

För några dagar sedan presenterade Apoteket ett antal tips via Twitter (@apoteket_ab) angående tandhälsa. Det var visserligen inga revolutionerande tips, men jag tyckte ändå att de kunde uppmärksammas. Jag tror nämligen att många fuskar med sin tandhälsa, såväl stora som små, vilket kan skapa jobbiga och kostsamma konsekvenser längre fram.

Det här är tipsen bör enligt Apoteket följas för en god tandhälsa:

Jag kan inte annat än att hålla med om dessa tips. De kan tyckas banala och på sina håll oviktiga, men det är viktigare än man kan tro att ta hand om tänderna. Vem vill inte ha friska och vita tänder? Även när det gäller tandhälsa handlar det till stor del om att skapa goda vanor. Låter du som förälder ditt barn skippa tandborstningen titt som tätt är det risk för att det är ett beteende som barnet anammar allteftersom.

Apoteket har också en tävling via sin Facebook-sida, där du kan skicka in dina bästa tips för en bättre tandhälsa. Mina bästa tips, förutom en allsidig och bra kost, är att dricka mjölk och borsta/skrapa tungan … där samlas nämligen mängder av illasinnade bakterier.

Uppdatering: Jag kom precis på att Folktandvården Gävleborg har en lite smårolig tandskola på sin hemsida för 6-åringar och lågstadieelever. Klicka här för Bettans tandskola för 6-åringar. Klicka här för Bettans tandskola för lågstadieelever.

Comments are closed.