Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Facebook för barn

Kommentering avstängd

I sin iver att växa och bli ännu större funderar nu Facebook på att sänka sin åldersgräns. Går det inte tillräckligt bra på börsen? Eller är det bara så att mycket vill ha mer?

Jag är själv inte medlem på Facebook, så min kunskap om hur nätverket fungerar är således inte den bästa. Men då jag är intresserad av barn och ungdomar så läser jag ganska mycket om Facebook, och den bild som jag har skapat mig är inte alltför positiv. Jag tycker det är rimligt att barn under 13 år inte får bli medlem. Att de sedan ljuger om sin ålder och ändå lyckas skapa konton är svårt att undvika. Men att sänka åldersgränsen och istället koppla ihop barnens konton med sina föräldrars känns ju inte heller optimalt. Eller vad tycker ni?

facebook_pixomar_freedigitalphotos.net
Bild: Pixomar @ freedigitalphotos.net

Jag blir alltid lika förvånad när jag hör om barns vanor. De måste ha Facebook, Iphone, egen dator etc. Jag vet att tiderna förändras, men är allt det här nödvändigt? Förklara gärna för mig vad en 10-åring har för nytta av Facebook och en Iphone. Ja, alla andra har det … och därför måste x ha det. Annars blir han/hon utanför. Och ja, det kan vara bra att kunna nå sitt barn när som helst. Men ärligt talat, vad hände med den vanliga leken, den vanliga kommunikationen?

Nej, det är så mycket skit och mobbning på internet. Hade jag varit förälder hade jag därför försökt att intressera mina barn i andra aktiviteter … åtminstone tills de var mogna för den råa attityd som finns på sociala nätverk. Det är nämligen väldigt enkelt att spy galla när man sitter skyddad framför ett tangentbord. Tänk på det.

 

 

 

Ska barn ha tillgång till Facebook?

Se resultat

Loading ... Loading ...

Comments are closed.