Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Etikiett / tävling/utmaning

Gå och cykla till skolan 2012!

Varje år arrangerar NCFF och Svensk Cykling en nationell utmaning/tävling. Denna kallas Gå och cykla till skolan, och riktar sig till alla elever i år F-6. Utmaningen pågår från september och oktober månad (två valfria veckor) och går ut på att varje skola samlar ihop så många resepoäng som möjligt. Och samlar poäng gör varje […]

Kommentering avstängd

GD/GIF-olympiaden är ingen lek

Varje år arrangeras GD/GIF-olympiaden i Gävle. Det är en friidrottstävling där alla skolklasser i 3:an-6:an får delta. Jag har själv varit med och sprungit, stött kula och hoppat längdhopp efter bästa förmåga en gång i tiden. Veckor innan gjorde man stiliga skyltar till inmarschen och tryckte upp t-shirts till alla i klassen.

Kommentering avstängd

För en bättre tandhälsa

För några dagar sedan presenterade Apoteket ett antal tips via Twitter (@apoteket_ab) angående tandhälsa. Det var visserligen inga revolutionerande tips, men jag tyckte ändå att de kunde uppmärksammas. Jag tror nämligen att många fuskar med sin tandhälsa, såväl stora som små, vilket kan skapa jobbiga och kostsamma konsekvenser längre fram.

Kommentering avstängd

Anta utmaningen: Gå och cykla till skolan 2011

Jag har tidigare nämnt och puffat för utmaningen Gå och cykla till skolan 2011 som är ett samarbete mellan NCFF och Svensk Cykling. Utmaningens syfte är att anmälda skolor under två valfria, dock sammanhängande veckor, samlar poäng genom att cykla, gå eller åka kollektivt till och från skolan – vilket skapar bättre hälsa/vanor och miljö.

Kommentering avstängd

Håll 30 km/tim – vinn 10 000 kr i Hastighetslotteriet

Häromdagen skrev jag ett inlägg om bilförare som inte respekterar hastighetsbegränsningen 30 kilometer i timmen och därmed utsätter omgivningen för fara – speciellt barn och ungdomar. I dagens Gefle Dagblad står det att läsa att Volkswagen och Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, NTF, står bakom initiativet som kallas Hastighetslotteriet.

Kommentering avstängd

Gå och cykla till skolan 2011!

Jag tänkte fortsätta på den inslagna vägen och skriva om resandet till och från skolan – om än i ett lite annorlunda format. Idag tänkte jag nämligen uppmärksamma och uppmana er att anta utmaningen Gå och cykla till skolan 2011!

1