Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Etikiett / musklerna

Skillnader mellan barn och vuxnas muskulatur

Alla människor, såväl barn som vuxna, har ungefär 650 muskler i kroppen. Det finns emellertid några väsentliga skillnader mellan barn och vuxnas muskulatur. Skillnader som gör att barns förmåga till kroppsarbete skiljer sig från vuxna människors. Dessa kan vara viktiga, eller åtminstone nyttiga att som vuxen vara medveten om. Läs hela artikeln på BarnsHälsa.se!

Kommentering avstängd

Barn i 6-årsåldern har ett extra stort rörelsebehov

Alla barn har ett stort och allsidigt rörelsebehov. Det finns emellertid en åldersgrupp som har ett extra stort behov av rörelse och lek. Gruppen är barn i 6-årsåldern. Efter att ha växt i en förhållandevis lugn och behaglig takt i några år, slår det som benämns lilla puberteten till runt 6-årsåldern … Läs hela artikeln […]

Kommentering avstängd

Lektips: Boll-stå

Boll-stå är en lek som framförallt stimulerar de syretransporterande organen då individen får springa mycket, ett således intensivt arbete för barnen. Aktivitetens karaktär med start-och-stopp lämpar sig också väl för unga barn, då de har övervägande snabba muskelfibrer, och därför måste vila med jämna mellanrum (Jagtøien et al., 2002).

Kommentering avstängd