Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

En hälsosam födelsedagstårta?

Kommentering avstängd

På Twitter följer jag bland annat @parentsmagazine, vilket detta inlägg på sätt och vis ska handla om. Närmare bestämt ska inlägget handla hur en strävan efter ett hälsosamt leverne för barn faktiskt kan gå till överdrift – i mitt tycke.

Det är ingen hemlighet att jag vill förbättra barn och ungdomars hälsa. Inte heller är det någon hemlighet att jag anser det finnas mycket kvar att göra inom området – bland annat för politiker, lärare och föräldrar. Jag är emellertid också en individ som generellt lever efter devisen ”lagom är bäst”, varför jag ofta är tveksam till att dra saker till ytterligheter. Följande meddelande gjorde mig därför aningen illa till mods:

Bild: Dynamite Imagery @ freedigitalphotos.net

Ärligt talat, en hälsosam födelsedagstårta? Herregud, satsa på att göra en underbart god tårta istället. Tårtor är i regel inte särskilt hälosamma, men en gång om året kan det väl ändå få slinka ner något onyttigt? Vad som är viktigt i sammanhanget är ju vad du ger ditt barn för mat de övriga 364 dagarna på året. En kakbit hit eller dit gör ingen skillnad.

Nej, någon måtta på hälsotänkandet får det vara.

Är det födelsedagskalas så är det!

 

 

Comments are closed.