Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Bäst i test: Vinteroveraller för barn

Kommentering avstängd

Vintern närmar sig alltmer. Snö, slask, kyla och rusk väntar med andra ord runt hörnet. Men även om vi vuxna kan rynka på näsan åt det, är vintern ofta en efterlängtad årstid bland barnen – så länge som klädesplagg och annan utrustning håller måttet. Idag tänkte jag därför att vi ska titta närmare på Testfaktas nya laboratorietest av vinteroveraller.

Bild: Tina Phillips @ freedigitalphotos.net

Vad jag förstår har följande aspekter undersökts vid testet: Slitagetåligthet, vattentäthet, andningsförmåga, rivstyrka, mjukhet och säkerhet. Vill du närmare se vad respektive område innebär kan du läsa följande information.

Utifrån detta visade testet att skillnaden mellan de olika vinteroverallerna var förhållandevis små, trots stora prisskillnader. Den vinteroverall som fick bäst betyg var visserligen med dyraste för 1795 kronor, men överlag tycks vinteroverallernas pris inte stå i relation till produktens kvalitet. Detta exemplifieras bland annat genom att den näst dyraste, för 1500 kronor, fick sämst betyg av alla. En annan intressant sak var att det skiljde cirka 1300 kronor mellan den dyraste och den billigaste vinteroverallen i testet, men i deras slutbetyg skiljde endast 0,4 poäng. Ytterst marginell seger för den dyra alltså.

Ni som ska köpa overaller har med andra ord en del att tänka på. En sak tycks i alla fall säker, priset är inte alltid en god indikator för produktens kvalitet.

Läs följande pdf-fil för mer ingående information om respektive vinteroverall.

Comments are closed.