Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Att fokusera på det vi har eller inte har?

Kommentering avstängd

Läs följande citat, och tänk efter hur väl det stämmer in på dig och din omgivning.

”Vi tänker sällan på vad vi har, men alltid på vad vi saknar.” – Arthur Schopenhauer

Bild: photostock @ freedigitalphotos.net

Jag vet inte hur ni tänker kring citatet, men jag kan absolut relatera till det. Det är så lätt att klaga och hänga upp sig på småsaker, när vi istället borde uppskatta det vi har. Vi må inte alla leva ett liv i lyx, men det finns alltid något att glädjas åt. Det handlar om att se livet från den positiva sidan och se dess möjligheter – något som gynnar såväl hälsa som livskvalitet.

När jag läste citatet kom jag att tänka på något som Johann Wolfgang von Goethe och Ellen Key båda skrev om, nämligen att den enskilda individen varje dag bör se och höra något vackert, läsa något viktigt och göra en god handling. Uppnås det, har det varit en bra dag. Ibland försöker jag tänka på det, men alltför ofta glömmer jag bort det i vardagslunken. Jag tycker det är viktigt att lära/uppmuntra barn och ungdomar till att tänka mer i dessa banor, vad tycker du?

Comments are closed.