Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

Är datorn barnens bästa vän?

Kommentering avstängd

Datorn tar upp en stor del av vår vardag. Är det inte i jobbet så är det på fritiden via sociala medier som Facebook och Twitter. De senaste åren har denna trend spridit sig till barnen, då datorn blir allt vanligare i såväl förskolan som i grundskolan. Och inte minst i hemmet. På sätt och vis kan jag tycka att det här är en lite galen utveckling. Jag menar, är det konstigt att dagens barn och unga inte leker och rör på sig som tidigare? Å andra sidan finns det också en rad positiva saker med datorer … så även för unga.

Bild: Arvind Balaraman @ freedigitalphotos.net

Jag läste idag att ett lokalt IT-företag under fyra dagar ”gör om” sin arbetsplats till ett datorkollo. Här lär sig barnen om datorer, skriva bloggar, hur man gör film med mera. Och det är klart att det är spännande och skoj. Och i ett samhälle där du i princip inte längre kan leva normalt utan en dator så kan det väl vara bra att få olika grundkunskaper redan som barn.

Men ja, för mycket av det goda är definitivt inget jag skulle rekommendera. Datorn får inte bli ett ställe där du bekvämt kan dumpa ditt barn för att ge tid åt exempelvis hushållsarbete. Jag lovar dig, du vill inte att datorn ska bli ditt barns bästa vän.

Hur är dina barn? Spenderar de mycket tid framför datorn? Om ja, är det ett problem?

Spenderar dagens barn för mycket tid framför datorn/TV:n?

Se resultat

Loading ... Loading ...

Comments are closed.