Framtida Friskusar | barn och unga i fokus

Hälsa och utveckling för barn och ungdomar.

15 filmer om att vara 15 – ”Kom ut”

Kommentering avstängd

Den tredje  kortfilmen i SVT:s serie om att vara 15 år handlar om att komma ut som homosexuell. Filmens beskrivning lyder enligt följande:

Första gången Erik var kär i en kille var i sexan. Då tyckte han mest att det kändes konstigt. Men nu är han rätt säker på att han är gay…

I likhet med förra filmen så tycks det inte vara möjligt att bädda in klippet här på sidan. Vill ni titta på ”Kom ut”, vilket jag tycker att ni ska göra, klicka här. Tips på sidor som tar upp det här ämnet är bland annat RFSL, RFSL Ungdom och Killfrågor.se.

Jag har personligen väldigt lite erfarenhet av den är problematiken. Men har du problem så uppmanar jag dig till att tala med någon. Om inte för någon närstående, så kanske med kuratorn eller annan personal med tystnadsplikt? Det är i alla fall ett steg i rätt riktning. Slutligen vill jag tipsa om en öppet homosexuell artist, Adam Lambert, som förutom att ha en  fantastisk röst också har otroligt mycket vettigt att säga i denna fråga. Googla ”Adam Lambert” och du kommer få massor av träffar … ett smakprov följer nedan:

Bild: digitalart @ freedigitalphotos.net

Comments are closed.